Samsung Galaxy S8 vs Apple iPhone 7 review (Dutch)

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Het is tijd voor hét grote duel in de smartphonemarkt. De Samsung Galaxy S8 neemt het in deze video op tegen de Apple iPhone 7. Welke wint en welke is de beste keuze voor jou? Je ziet het in deze video.

Onze geschreven review van de Samsung Galaxy S8: https://www.allaboutphones.nl/reviews/samsung-galaxy-s8-review/
Onze geschreven review van de Apple iPhone 7: https://www.allaboutphones.nl/reviews/apple-iphone-7

Meer vergelijkingen vind je in onze playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLH_c2Es_GvrQnZkZmzfTMPM_2yvh5jz48

Een groot verschil tussen de iPhone en de Galaxy S8 is het scherm. Niet alleen gebruiken de twee schermen een andere techniek en liggen ze qua formaat en resolutie nogal uit elkaar; ze zijn ook heel anders in de behuizing verwerkt. De iPhone 7 heeft een traditioneel plat scherm met relatief grote randen er omheen. De Samsung Galaxy S8 heeft een zogenaamd infinity display; een vrij lang scherm met ronde hoeken en minimale randen eromheen. Dat zorgt vooral voor een groter scherm in een relatief kleine behuizing, wat natuurlijk prettig is. Bovendien ziet het er heel gaaf uit.

Verder hebben de twee smartphones in de basis eigenlijk opvallend veel overeenkomsten. De snelheid, de camerakwaliteit, de waterdichte behuizing; allemaal punten waar niet zoveel verschil zit. En ook de kwaliteit van de schermen is, anders dan je misschien zou verwachten, niet zo heel erg uiteenlopend.

De enige overeenkomst in de software van de twee is dat hij goed is. Verder hebben de twee softwarematig weinig van elkaar weg. De iPhone draait natuurlijk op Apple’s iOS, dat wat eenvoudiger en geslotener is. De Galaxy S8 is voorzien van Android met daarbovenop de DreamUX van Samsung. Die kenmerkt zich door strakke graphics en een uitgebreid scala aan mogelijkheden.

Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in de telekoopwijzer: https://www.allaboutphones.nl/telekoopwijzer/

All About Phones is een katern van WANT.nl, hét online magazine over innovatie. Op onze website, http://www.want.nl/, kun je terecht voor toffe artikelen over alles wat met tech en vooruitgang te maken heeft. Binnen All About Phones brengen we het laatste nieuws en de laatste reviews over smartphones, wearables en accessoires. Dagelijks maken wij nieuws, reviews en video’s over smartphones van Apple, Samsung, Huawei, LG, Sony, HTC en Nokia. Minder bekende merken als Motorola, Lenovo, Wiko, Alcatel, Wileyfox en Honor komen bij ons eveneens aan bod. Daarnaast hebben we een maandelijkse smartphone-koopwijzer, regelmatig achtergrondblogs en regelmatig top 5 lijstjes waarin we de beste smartphones in een bepaalde categorie bespreken.

Enkele populaire smartphones die wij op dit moment bespreken zijn de Apple iPhone 7, Apple iPhone SE, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy A5 2017, Samsung Galaxy J5 2016, Huawei P10 lite, Huawei P10, LG G6, Lenovo P2, Honor 8 en Motorola Moto G5. Ook wat oudere toestellen zoals de Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 6s, Samsung Galaxy A3, Huawei P9 en Sony Xperia X komen bij ons aan bod. Accessoires en andere connected apparaten die wij bespreken zijn bijvoorbeeld de Philips Hue, Samsung Gear VR, Fitbit Charge 2 en de domotica van Nest. Populaire games zoals Pokémon Go en Super Mario Run hebben ook hun plekje op ons kanaal.

Comments

Sicktwist_Freak says:

ik heb de s8+ en kan zeggen dat de batterij niet echt warm wordt zelfs niet bij zwaar gebruik bij zwaar gebruik heb ik ongeveer 35 graden en gewoon aan de oplader is hij maar 24 graden naja de vingerafdrukscanner gebruik ik niet omdat ik er jammer genoeg niet bij kan klein nadeel dus maar voor de rest vind ik het een supertoestel
maar ligt het aan mij of zijn sommige apps nog niet aangepast voor het scherm? want bij de meeste apps heb ik nog zwarte banden precies

Scrub Placeholder says:

verschil in beeldscherm is niet zo groot. vanaf dat moment kon ik je niet meer serieus nemen. lachwekkend.

AC MILANN says:

Schande dat de samsung net een klein stukje beter is en op sommige stukken helemaal niet beter is als er gewoon 7 maanden tussen zitten

Mike says:

ik heb vandaag op Internet gezien dat er een Samsung c9 bestaat!!! 6 GB ram!!! en voor maar €400 hoe kan dat? waarom is die zo goedkoop?

Coen Smeets says:

Voor mij is de iPhone 7 beter. Heb hem al in huis gehaald 32GB is voldoenden heb 32 Apps er op en heb nog 16,9 GB over

Jelle Tempelman says:

Hoi! Ik ga eerdaags een nieuwe telefoon kopen en het scherm is voor mij vrij belangrijk. Ik twijfel tussen de HTC10 (met een QHD display) en de OnePlus 3T (amoled scherm) waar zullen jullie voorgaan?

Smaug the guy says:

ik denk dat de s8 echt veel beter is dan jullie zeiden

Yessin A says:

2:16 aan YouTube Heb je er zeker wat aan. het verschil is daadwerkelijk groot. als je de knop klikt die de video op je schermgrote aanpast.

Color Switch says:

welke is beter? huawei p9 lite of de Samsung Galaxy j5 2016?

MohamedVdb says:

Hallo ik wil een Samsung Galaxy A5 2017 Kopen maar ik wil er meer info. Over Kunnen jullie mij A.u.b. helpen

Camiel Koste says:

Koop een smartphone van wish en zoek uit of het een goede smartphone is

Joschka says:

is de iPhone 6 het eigenlijk nog waard in 2017?

Mike says:

weet iemand of de S8 nog goedkoper word? en hoe lang zal het duren voordat het een leuk prijsje is?

Y BTH says:

Ik heb een vraag gaat het scherm van de Galaxy s8 snel kapot?

Mike says:

ik heb nu een S5, maar ik wil graag een nieuwe telefoon kopen. welke kan ik dan het best nemen voor €550? S7?

Ghost In Your Screen says:

Qua scherm, zijn dan zaken als de mogelijkheid om andere kleurprofielen te kiezen niet relevant om te noemen ( Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo, Basic screen modus)? Immers komen de kleuren op de S8 dan anders over? Iemand kan de iPhone mooier vinden wanneer ze het vergelijken met het ene profiel, maar niet met het andere profiel?

Comments are disabled for this post.